Reseptit

Punaherukkakeksit

Täysjyväspelttijauhoista syntyy maukkaat keksit, joiden sattumina on kokonaisia punaherukoita.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g laktoositonta margariinia
  • 1.5 dl fruktoosia
  • 1.5 dl vähäsokeroitua omenasosetta
  • 2.5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl puolikarkeita täysjyväspeltijauhoja
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 1.5 dl kokonaisia punaherukoita

Valmistusohje

 

1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää omenasose.

2. Yhdistä kaurahiutaleet, spelttijauhot, inkivääri ja suola. Lisää ne muihin aineksiin ja sekoita nopeasti. Kääntele punaherukat taikinaan.

3. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Lusikoi taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele keksit litteiksi.

4. Paista keksit 225-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia.

X