Reseptit

Punaherukkaraakamehu

27.4.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Punaherukkaraakamehu valmistuu jääkaapissa kaksi vuorokautta.

Ainekset

3 l punaherukoita
2 l vettä
0.8 tl viini- tai sitruunahappoa
10 dl sokeria

Valmistusohje

Puhdista marjat ja survo ne sosemyllyllä tai survimella. Jos soseutat marjat tehosekoittimessa, ne pitää riipiä ennen soseuttamista. Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada vesi marjasurvoksen päälle ja sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon. Anna seoksen seistä jääkaapissa kaksi vuorokautta. Sekoita muutaman kerran. Siivilöi mehu ja lisää sokeri. Sekoita aineita, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Jaa mehu pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin, sulje pullot ja säilytä viileässä. Laimenna mehu ennen tarjoilua vedellä (1:1).

Vihje

Voit tehdä samanlaista raakamehua puolukoista.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme