
Punaherukkaraakamehu
Punaherukkaraakamehu valmistuu jääkaapissa kaksi vuorokautta.
Valmista raikasta raakamehua punaherukasta.
Ainekset
- 3 l punaherukoita
- 2 l vettä
- 0.8 tl viini- tai sitruunahappoa
- 10 dl sokeria
Valmistusohje
Puhdista marjat ja survo ne sosemyllyllä tai survimella. Jos soseutat marjat tehosekoittimessa, ne pitää riipiä ennen soseuttamista. Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada vesi marjasurvoksen päälle ja sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon. Anna seoksen seistä jääkaapissa kaksi vuorokautta. Sekoita muutaman kerran. Siivilöi mehu ja lisää sokeri. Sekoita aineita, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Jaa mehu pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin, sulje pullot ja säilytä viileässä. Laimenna mehu ennen tarjoilua vedellä (1:1).
Vihje
Voit tehdä samanlaista raakamehua puolukoista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous