Reseptit

Punainen broileripata

14.1.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Broileripata hautuu liedellä tai uunissa meheväksi, ja oliivit antavat siihen välimerellistä twistiä. Pata onnistuu myös koipireisipaloista.

Ainekset

4 kpl broilerin rintaleikkeitä tai fileitä
2 tl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 paprikaa
1 fenkoli
muutama oksa tuoretta timjamia
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1/2-1 tl chililastuja
3 dl vettä
1 prk (400 g) chilimasutettua tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä

Viimeistelyyn

hienonnettua persiljaa
2 dl oliiveja

Valmistusohje

1. Sipaise broilerin rintaleikkeiden tai fileeleikkeiden pintaan öljy ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Ruskista lihat kuumassa padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa.

2. Hienonna valkosipulin kynnet ja paloittele sipuli, paprikat ja fenkoli. Lisää kasvikset pataan. Lisää myös timjami, mausteet, vesi, tomaattimurska ja -pyree. Kääntele ainekset sekaisin ja annan kiehahtaa. Hauduta ruoka kypsäksi liedellä kannen alla miedolla lämmöllä tunnin verran.

3. Tarjoile uunijuuresten kera.

4. Voit kypsentää padan myös uunissa, aluksi 180 asteessa kannen alla ja loppuajan juuresten kanssa 200 asteessa.

Mausteisia broileriruokia uunissa ja padassa:

tähtianiksella maustettu kookosbroileripata

Tähtianiksella maustettu kookosbroileripata

gumbo - mausteinen broileripata

Gumbo – mausteinen broileripata

kanatagine

Marokkolainen kanapata  (Tagine)

Kotiliesi.fi: Marokkolainen sitruunakana

 

Suosittelemme