972480-kalapata.jpg
Reseptit

Punainen kalapata

Tomaattipohjainen kalapata on ihanan mehevä ruokalaji, Anna padan hautua puolisen tuntia.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 0,5 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • ripaus muskottipähkinää
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2 oksaa timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 6 tomaattia lohkoina
  • 4 dl hyvää kalalientä
  • 600 g tuoretta kalaa paloina (maun mukaan)
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Punainen kalapata saa makua kurkumasta ja fenkolinsiemenistä.

1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy isossa kasarissa tai kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.

2. Lisää mausteet, tomaattimurska ja lohkotut tomaatit. Sekoita hyvin, lisää kalaliemi ja jätä hautumaan kannen alle noin 30 minuutiksi.

3. Lisää kalapalat sekä lehtipersilja. Sammuta liesi ja anna ruoan hautua noin 15 minuuttia kannen alla.

X