
Punainen kalapata
Tomaattipohjainen kalapata on ihanan mehevä ruokalaji, Anna padan hautua puolisen tuntia.
Ainekset
- 2 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl kurkumaa
- 0,5 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
- ripaus muskottipähkinää
- 2 oksaa rosmariinia
- 2 oksaa timjamia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 6 tomaattia lohkoina
- 4 dl hyvää kalalientä
- 600 g tuoretta kalaa paloina (maun mukaan)
- 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Punainen kalapata saa makua kurkumasta ja fenkolinsiemenistä.
1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy isossa kasarissa tai kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
2. Lisää mausteet, tomaattimurska ja lohkotut tomaatit. Sekoita hyvin, lisää kalaliemi ja jätä hautumaan kannen alle noin 30 minuutiksi.
3. Lisää kalapalat sekä lehtipersilja. Sammuta liesi ja anna ruoan hautua noin 15 minuuttia kannen alla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous