Reseptit

Punainen kalapata

21.9.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
ripaus muskottipähkinää
2 oksaa rosmariinia
2 oksaa timjamia
suolaa ja mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
6 tomaattia lohkoina
4 dl hyvää kalalientä
600 g tuoretta kalaa paloina (maun mukaan)
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Punainen kalapata saa makua kurkumasta ja fenkolinsiemenistä.

1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy isossa kasarissa tai kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.

2. Lisää mausteet, tomaattimurska ja lohkotut tomaatit. Sekoita hyvin, lisää kalaliemi ja jätä hautumaan kannen alle noin 30 minuutiksi.

3. Lisää kalapalat sekä lehtipersilja. Sammuta liesi ja anna ruoan hautua noin 15 minuuttia kannen alla.