8.5.2012

Punainen linssikeitto

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 dl punaisia linssejä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 raastettua porkkanaa
½ raastettua bataattia
2 kuutioitua tomaattia
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
Provencen maustesekoitusta
tuoretta basilikaa
mustapippuria, suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo linssit. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä, lisää vesi ja kasvisliemikuutio, porkkana, bataatti ja tomaatit.

2. Anna keiton kiehua hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitellen. Soseuta keitto ja mausta yrttisekoituksella, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Ripottele keiton pinnalle versoja ja tuoreyrttejä. Tarjoa lisänä paahdettua, kuutioiksi leikattua ruisleipää.