Reseptit

Punainen maa-artisokkakeitto

Tämä keitto huomataan! Rapea siemennäkkileipä sopii samettisen keiton lisäkkeeksi. Näkkärin voi tehdä itse valmiista, gluteenittomasta sekoituksesta (Risenta).

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

.Punajuuri-maa-artisokkakeitto

  • 500 g maa-artisokkia
  • 2 punajuurta
  • 1 pieni sipuli
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 1/2 dl kermaa
  • pari hyppysellistä kuivattua rakuunaa
  • pippuria, suolaa

Lisäksi

  • 50–75 g piparjuurituorejuustoa
  • tilkka kermaa

Valmistusohje

Punajuuri-maa-artisokkakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele kasvikset.

2. Keitä kasvikset pehmeiksi valkoviinillä maustetussa kasvisliemessä. Soseuta kasvikset liemineen sileäksi.

3. Kaada keitto kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna hetki.

4. Mausta keitto rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele punajuuri-maa-artisokkakeitto  kermatilkalla pehmennetyllä piparjuurituorejuustolla. Tarjoa punainen maa-artisokkakeitto syys-talven juhla-aterian, esimerkiksi juoluaaton alkuruokana.

Saatat pitää myös punajuuri-kookoskeitosta, salamimurun kanssa tarjottavasta paahteisesta maa-artisokkakeitosta tai juhlavasta maa-artisokkakeitosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy maa-artisokkarisotto

 

 

X