Punainen maa-artisokkakeitto
Tämä keitto huomataan! Rapea siemennäkkileipä sopii samettisen keiton lisäkkeeksi. Näkkärin voi tehdä itse valmiista, gluteenittomasta sekoituksesta (Risenta).
Ainekset
.Punajuuri-maa-artisokkakeitto
- 500 g maa-artisokkia
- 2 punajuurta
- 1 pieni sipuli
- 5 dl kasvislientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 1/2 dl kermaa
- pari hyppysellistä kuivattua rakuunaa
- pippuria, suolaa
Lisäksi
- 50–75 g piparjuurituorejuustoa
- tilkka kermaa
Valmistusohje
Punajuuri-maa-artisokkakeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele kasvikset.
2. Keitä kasvikset pehmeiksi valkoviinillä maustetussa kasvisliemessä. Soseuta kasvikset liemineen sileäksi.
3. Kaada keitto kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna hetki.
4. Mausta keitto rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele punajuuri-maa-artisokkakeitto kermatilkalla pehmennetyllä piparjuurituorejuustolla. Tarjoa punainen maa-artisokkakeitto syys-talven juhla-aterian, esimerkiksi juoluaaton alkuruokana.
Saatat pitää myös punajuuri-kookoskeitosta, salamimurun kanssa tarjottavasta paahteisesta maa-artisokkakeitosta tai juhlavasta maa-artisokkakeitosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy maa-artisokkarisotto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous