Reseptit

Punainen papukeitto

29.8.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni/otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pinaatilla höystetty ja parmesaanilastuilla viimeistelty punainen papukeitto on tuhtia syötävää.

Ainekset

1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 l vettä tai kasvislientä
1 prk tomaattimurskaa
2 prk valkoisia pieniä säilykepapuja
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua rosmariinia
2 tl kuivattua basilikaa
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
100 g pinaattia
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

viimeistelyyn

parmesaanilastuja

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne kattilassa öljyssä pehmeiksi.

2. Lisää vesi, tomaattimurska ja pavut sekä kaikki mausteet. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen 15–20 minuuttia.

3. Kuullota huuhdeltu pinaatti pehmeäksi öljytilkassa paistinpannulla ja lisää se sekä lehtipersilja keittoon. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Viimeistele annos parmesaanilastuilla.

Papukeitto on tuhtia syötävää:

italialainen papukeitto

Italialainen papukeitto

mausteinen papukeitto

Mausteinen papukeitto

tomaattinen kidneypapukeitto

Tomaattinen kidneypapukeitto ja nachoja

Kotiliesi.fi: Italialainen papukeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi