Reseptit

Punainen tiramisu

21.11.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

125 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
2.5 rkl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
1 dl punaista marjasosetta (esim. vadelmaa ja punaherukkaa)
4 savoiardikeksiä
1 dl punaista mehua
2 rkl marjalikööriä

pinnalle:

kermavaahtoa
tuoreita tai pakastemarjoja

Valmistusohje

Punainen päätös vaikkapa jouluaaton aterialle: marjaista tiramisua ja lasilliset vaaleaa italialaista kuohuviiniä.

Valmista punainen tiramisu näin:

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto. Vaahdota erikseen keltuaiset ja sokerit, lisää juustoseokseen yhdessä marjasoseen kanssa. Tarkista makeus ja, jos seos on liian kirpeää, lisää sokeria.

Puolita keksit ja kasta hetkeksi liköörillä maustettuun mehuun. Pane kaksi keksin puolikasta pienen annosmaljan pohjalle, lusikoi päälle tiramisuseosta, lisää yksi keksi ja peitä juustoseoksella. Anna jähmettyä ja maustua jääkaapissa pari tuntia. Koristele annokset kermavaahdolla ja marjoilla. Tupsauta pinnalle vähän tomusokeria.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi