Punainen tiramisu
Reseptit

Punainen tiramisu

Joulu on herkuttelun aikaa. Punaisella tiramisulla viimeistelet juhlakauden herkutteluhetken.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2.5 rkl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl punaista marjasosetta (esim. vadelmaa ja punaherukkaa)
  • 4 savoiardikeksiä
  • 1 dl punaista mehua
  • 2 rkl marjalikööriä

pinnalle:

  • kermavaahtoa
  • tuoreita tai pakastemarjoja

Valmistusohje

Punainen päätös vaikkapa jouluaaton aterialle: marjaista tiramisua ja lasilliset vaaleaa italialaista kuohuviiniä.

Valmista punainen tiramisu näin:

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto. Vaahdota erikseen keltuaiset ja sokerit, lisää juustoseokseen yhdessä marjasoseen kanssa. Tarkista makeus ja, jos seos on liian kirpeää, lisää sokeria.

Puolita keksit ja kasta hetkeksi liköörillä maustettuun mehuun. Pane kaksi keksin puolikasta pienen annosmaljan pohjalle, lusikoi päälle tiramisuseosta, lisää yksi keksi ja peitä juustoseoksella. Anna jähmettyä ja maustua jääkaapissa pari tuntia. Koristele annokset kermavaahdolla ja marjoilla. Tupsauta pinnalle vähän tomusokeria.

X