Reseptit

Punajuuriuuniwokki

Punajuuriuuniwokki kypsyy kätevästi uunissa, kun kaikki raaka-aineet ladotaan vuokaan kerroksittain. Liemi saa makua hoisinkastikkeesta, limetistä ja inkivääristä. Kasvisversion saat korvaamalla broilerin savutofusuikaleilla, härkiksellä, nyhtökauralla tai mifusuikaleilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuriuuniwokki

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 125 g täysjyväriisinuudeleita
  • 2 (300 g) keitettyä punajuurta
  • 1 pkt (350 g) tuoreita wokkivihanneksia
  • 300 g broilerin sisäfileetä
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 2 dl vettä
  • 1 dl hoisinkastiketta
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl inkiväärimurskaa tai raastettua inkivääriä

Lisäksi

  • 1 ruukku korianteria
  • 1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

Punajuuriuuniwokki tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 cm x 30 cm) öljyllä.

2. Revi nuudelikerät puoliksi ja aseta vuoan pohjalle. Lisää lohkoiksi leikatut punajuuret, wokvihannekset ja broilerin sisäfileet. Ripottele päälle suolaa.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä punajuuriuuniwokki uunin keskitasolla 20 minuuttia. Lisää päälle hienonnettua korianteria ja suolapähkinöitä.

Katso myösPilko, paista ja mausta! Täydellinen wokki mehevöitetään kastikkeella ja terästetään valkosipulilla ja inkiväärillä – 15 nopeaa ja maukasta ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Nuudelit x 3: helpot ja nopeat reseptit

X