Reseptit

Punajuuri-inkiväärisalaatti

Inkiväärillä maustetut punajuuret sopivat tapaksiksi ja syksyn pataruokien kaveriksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g napakaksi keittyjä punajuuria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • iso pala inkivääriä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • n. 3/4 dl punaviinietikkaa
  • n. 1 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Punajuuri-inkiväärisalaatti tehdään helposti näin:

Varaa salaatille noin 3/4 l kokoinen purkki

1. Lohko kypsät punajuuret, hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi punasipuli. Raasta inkivääri. Laita kaikki ainekset kulhoon ja kääntele maut sekaisin.

2. Lusikoi punajuuret marinadeineen purkkiin ja sulje tiiviisti.

3. Kääntele purkkia pari kertaa ylösalaisin, jotta maut sekoittuvat.

4. Punajuuri-inkiväärisalaatti saa marinoitua jääkaapissa vähintään yön yli.

Lisää herkkuja punajuuresta:

punajuuri-bataattisalaatti

Punajuuri-bataattisalaatti

727235-punajuurisalaatti.jpg

Punajuuri-kaalisalaatti

801476-punajuuricarpaccio.jpg

Punajuuricarpaccio

Kotiliesi.fi: Marinoidut punajuuret

X