Punajuuri-inkiväärisalaatti
Inkiväärillä maustetut punajuuret sopivat tapaksiksi ja syksyn pataruokien kaveriksi.
Ainekset
- 500 g napakaksi keittyjä punajuuria
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punasipuli
- iso pala inkivääriä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- n. 3/4 dl punaviinietikkaa
- n. 1 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Valmistusohje
Punajuuri-inkiväärisalaatti tehdään helposti näin:
Varaa salaatille noin 3/4 l kokoinen purkki
1. Lohko kypsät punajuuret, hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi punasipuli. Raasta inkivääri. Laita kaikki ainekset kulhoon ja kääntele maut sekaisin.
2. Lusikoi punajuuret marinadeineen purkkiin ja sulje tiiviisti.
3. Kääntele purkkia pari kertaa ylösalaisin, jotta maut sekoittuvat.
4. Punajuuri-inkiväärisalaatti saa marinoitua jääkaapissa vähintään yön yli.
Lisää herkkuja punajuuresta:
Kotiliesi.fi: Marinoidut punajuuret
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous