Reseptit

Punajuuri-jauhelihalaatikko

Punajuuri-jauhelihalaatikkoa voi syödä useampana päivänä peräkkäin. Täten loistava ruoka kiireiseen arkeen!
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l maitoa
  • 1 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
  • mineraalisuolaa
  • 4-5 punajuurta
  • 2 punasipulia
  • 250 g jauhelihaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 munaa
  • hienonnettua tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan huolellisesti hämmentäen. Vähennä lämpöä ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 45 minuuttia. Mausta puuro maun mukaan mineraalisuolalla.

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipulit.

Ruskista jauheliha pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa. Lisää punasipulit joukkoon kuullottumaan. Mausta jauheliha maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Sekoita punajuuriraaste, jauhelihaseos ja munat ohrapuuron joukkoon. Mausta seos basilikalla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia.

X