Reseptit

Punajuuri-jauhelihavuoka

Punajuuri-jauhelihavuoka syntyy vähärasvaisesta jauhelihasta, punajuurista ja ohrasuurimoista. Vuoka on valmis noin tunnissa.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-jauhelihavuoka

  • 400 g vähärasvaista jauhelihaa (rasvaa max 7%)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 5 (800g) punajuurta
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl etikkaa

Liemi

  • 6 dl vettä
  • 2 dl kevytkermaa (rasvaa max 7%)
  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 3 munaa

Valmistusohje

Punajuuri-jauhelihavuoka valmistuu helposti näin:

1. Paista jauheliha kevyesti rypsiöljyssä. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi ja paloittele sipulit.

2. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada uunivuokaan.

3. Sekoita liemen nesteet ja munat tasaiseksi. Kaada vuokaan ja kypsennä punajuuri-jauhelihavuoka uunissa 200 asteessa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin tunti.

Kokeile myös punajuuri-hasselpähkinäpaistosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta

 

X