Punajuuri-jauhelihavuoka
Punajuuri-jauhelihavuoka syntyy vähärasvaisesta jauhelihasta, punajuurista ja ohrasuurimoista. Vuoka on valmis noin tunnissa.
Ainekset
Punajuuri-jauhelihavuoka
- 400 g vähärasvaista jauhelihaa (rasvaa max 7%)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 5 (800g) punajuurta
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl timjamia
- 1 rkl etikkaa
Liemi
- 6 dl vettä
- 2 dl kevytkermaa (rasvaa max 7%)
- 4 dl rasvatonta maitoa
- 3 munaa
Valmistusohje
Punajuuri-jauhelihavuoka valmistuu helposti näin:
1. Paista jauheliha kevyesti rypsiöljyssä. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi ja paloittele sipulit.
2. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada uunivuokaan.
3. Sekoita liemen nesteet ja munat tasaiseksi. Kaada vuokaan ja kypsennä punajuuri-jauhelihavuoka uunissa 200 asteessa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin tunti.
Kokeile myös punajuuri-hasselpähkinäpaistosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta
Kommentit
Mervii,
Kiitos aiheellisesta kysymyksestä. Kananmunia tulee 3.
Ruoka.fi:n toimitus
Kommentit
Montako munaa ohjeeseen tulee?
Montako munaa tähän ohjeeseen tulee???
Mervii,
Kiitos aiheellisesta kysymyksestä. Kananmunia tulee 3.
Ruoka.fi:n toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous