Reseptit

Punajuuri-kukkakaalikeitto

Punajuuri-kukkakaalikeitto piristää värillään ja terveellisillä ravintoaineillaan. Tiesitkö, että punajuuri sisältää runsaasti soluja suojaavia antioksidantteja?

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-kukkakaalikeitto

  • 2 kpl punajuurta
  • 1/2 kpl pienestä kukkakaalista
  • 1 kpl salottisipuli
  • 1/2 l kasvislientä
  • tilkka sitruunamehua
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Punajuuri-kukkakaalikeitto valmistuu näin:

Kuori ja raasta punajuuret. Silppua sipuli. Irrota kukkakaalin kukinnot toisistaan. Pane ainekset kattilaan, kaada päälle sen verran kasvislientä, että ainekset peittyvät. Keitä parikymmentä minuuttia, soseuta keitto. Mausta sitruunalla ja mustapippurilla.

Katso myös:

Kevyt punajuurikeitto

Punajuurikeitto

Valkosipulinen kukkakaalikeitto

Kotiliesi: Punajuurikeitto

X