Reseptit

Punajuuri-kukkakaalikeitto

23.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 punajuurta
1/2 pienestä kukkakaalista
1 salottisipuli
kasvislientä
tilkka sitruunamehua
mustapippuria

Valmistusohje

Punajuuri antaa keitolle kauniin värin. Se sisältää myös runsaasti kivennäisaineita ja soluja suojaavia antioksidantteja.

Kuori ja raasta punajuuret. Silppua sipuli. Irrota kukkakaalin kukinnot toisistaan. Pane ainekset kattilaan, kaada päälle sen verran kasvislientä, että ainekset peittyvät. Keitä parikymmentä minuuttia, soseuta keitto. Mausta sitruunalla ja mustapippurilla.

Katso myös:

Kevyt punajuurikeitto

Punajuurikeitto

Valkosipulinen kukkakaalikeitto

Kotiliesi: Punajuurikeitto