Reseptit

Punajuuri-lihakeitto

Ripottele keiton joukkoon ennen tarjoilua maustekurkkukuutioita tuomaan makua.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 l lihalientä
  • 500 g naudanlihaa (lapaa tai etuselkää)
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia tai
  • pari tuoretta timjaminoksaa
  • 2 sipulia
  • ½ kg valkokaalia
  • ½ kg punajuuria
  • 1-2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 maustekurkkua

Valmistusohje

Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Lisää liha, laakerinlehdet, maustepippurit ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan.

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo ja suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi tai raasta punajuuret.

Ota liha kattilasta pois ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Pane lihapalat takaisin kattilaan. Lisää sipulit, kaali ja punajuuret. Mausta liemi väkiviinaetikalla ja sokerilla. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kunnes sekä kaali että punajuuret ovat pehmeitä.

Kuutioi maustekurkut ja ripottele kuutiot keiton joukkoon ennen tarjoilua.

X