Reseptit

Punajuuri-linssipihvit

Punajuuri-linssipihvit höystetään murennetulla fetajuustolla ja tarjotaan C-vitamiinipitoisen sitrussalaatin kanssa. Myös keitetyt perunat sopivat hyvin pihvien lisukkeeksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-linssipihvit

  • 300 g keitettyjä punajuuria
  • 1 pkt (250 g) linssejä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl currya
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa

Sitrussalaatti

  • 1 verigreippi
  • 2 mandariinia
  • 1 pss jääsalaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Punajuuri-linssipihvit tehdään helposti näin:

1. Jauha punajuuret ja linssit hienoksi sauvasekoittimella. Raasta sekaan valkosipuli ja inkivääri. Lisää muna, vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita hyvin.

2. Paista taikinasta öljyssä lettupannulla pihvejä miedolla lämmöllä. Viimeistele punajuuri-linssipihvit murentamalla päälle fetaa.

3. Leikkaa verigreippi lohkoiksi. Viipaloi mandariinit. Revi salaatti lautasille. Lisää päälle hedelmät ja valuta pinnalle öljy. Mausta sitrussalaatti kevyesti suolalla ja pippurilla.

Katso myös: Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Parhaat kasvispihvit valmistuvat helposti ja nopeasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

X