Reseptit

Punajuuri-munakasrulla

Pyöritä punajuurella täytetty munakas hauskaksi rullaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g pakastepinaattia tai hienonnettua keitettyä pinaattia
  • 5 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 5 munaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

täyte:

  • 5 punajuurta
  • 1 punasipuli
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 200 g sinihometuorejuustoa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Tee ensin täyte. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää punajuuriraaste sekä punasipuli ja hauduta niitä silloin tällöin sekoittaen 10–15 minuuttia, kunnes punajuuriraaste on pehmennyt. Mausta raaste maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Anna vähän jäähtyä.

Sekoita raasteen joukkoon sinihometuorejuusto ja runsaasti hienonnettua basilikaa.

Sulata pakastepinaatti, jos käytät sitä. Sekoita pinaatti maidon joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon. Mausta taikina maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kumoa taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia. Ota levy uunista pois ja kumoa se toisen öljytyn leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi.

Levitä täyte munakaslevyn päälle ja kääri levy rullalle.

X