Punajuuri-pähkinäsalaatti
Punajuuri-pähkinäsalaatti tuo väriä lautaselle. Cashewpähkinät jauhetaan veden, sitruunamehun ja mausteiden kanssa kermaksi ja sekoitetaan punajuurten kastikkeeksi. Salaatti koristellaan vielä pekaanipähkinöilla.
Ainekset
Punajuuri-pähkinäsalaatti
- 800 g punajuuria
- 100 g cashewpähkinöitä
- ½–1 dl vettä
- 2–3 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- ¼ tl vastarouhittua pippuria
- 100 g pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Punajuuri-pähkinäsalaatti tehdään näin helposti:
1. Keitä punajuuret pehmeiksi (30–45 minuuttia). Kuori ja leikkaa lohkoiksi.
2. Jauha tehosekoittimella cashewpähkinät veden, sitruunamehun ja mausteiden kanssa kermaksi ja sekoita punajuurten kastikkeeksi.
3. Koristele punajuuri-pähkinäsalaatti rouhituilla pekaanipähkinöillä ja tarjoa lisäkeruokana esimerkiksi kalan kanssa.
Saatat pitää myös punajuuri-hasselpähkinäpaistoksesta, paahdetusta punajuuri-granaattiomenasalaatista tai punajuuri-bataattisalaatista.
Katso myös: Punajuuri rakastaa yrttejä ja suolaisia juustoja – paahda uunissa, leivo piirakkaan tai soseuta keitoksi
Katso myös Kotiliesi.fi: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous