Reseptit

Punajuuri-pähkinäsalaatti

Punajuuri-pähkinäsalaatti tuo väriä lautaselle. Cashewpähkinät jauhetaan veden, sitruunamehun ja mausteiden kanssa kermaksi ja sekoitetaan punajuurten kastikkeeksi. Salaatti koristellaan vielä pekaanipähkinöilla.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-pähkinäsalaatti

  • 800 g punajuuria
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • ½–1 dl vettä
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • ¼ tl vastarouhittua pippuria
  • 100 g pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Punajuuri-pähkinäsalaatti tehdään näin helposti:

1. Keitä punajuuret pehmeiksi (30–45 minuuttia). Kuori ja leikkaa lohkoiksi.

2. Jauha tehosekoittimella cashewpähkinät veden, sitruunamehun ja mausteiden kanssa kermaksi ja sekoita punajuurten kastikkeeksi.

3. Koristele punajuuri-pähkinäsalaatti rouhituilla pekaanipähkinöillä ja tarjoa lisäkeruokana esimerkiksi kalan kanssa.

Saatat pitää myös punajuuri-hasselpähkinäpaistoksesta, paahdetusta punajuuri-granaattiomenasalaatista tai punajuuri-bataattisalaatista.

Katso myös: Punajuuri rakastaa yrttejä ja suolaisia juustoja – paahda uunissa, leivo piirakkaan tai soseuta keitoksi

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta

X