Reseptit

Punajuuri-pekonisalaatti

Itse tehty punajuurisalaatti on raikas ja maukas. Makua antavat tuore purjosipuli sekä maustekurkku ja rapsakkuutta rapeaksi paistettu pekoni.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuurisalaatti:

  • 800 g punajuuria
  • 1 purjosipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 maustekurkkua
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Lisäksi:

  • 2 pkt pekonia

Valmistusohje

1. Keitä punajuuret kokonaisina ja kuorineen napakan pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä, kuori ja kuutioi.

2. Halkaise ja huuhtele purjosipuli ja hienonna se. Hienonna myös valkosipulinkynnet ja kuutioi maustekurkut.

3. Sekoita kaikki punajuurisalaatin ainekset kulhossa. Tarkista maku ja jätä maustumaan hetkeksi.

4. Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla tai uunissa.

5. Jaa punajuurisalaatti lautasille ja nostele päälle rapeat pekoniviipaleet. Tarjoa hyvän leivän kera.

X