Punajuuri-perunakiusaus
Reseptit

Punajuuri-perunakiusaus

Punajuuresta ja perunasta syntyy syksyinen lisuke, joka maistuu mehevien lihapullien kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-perunakiusaus

  • 1/2 kg punajuuria
  • 1/2 kg perunoita
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • 2–3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 3 dl kuohu- tai ruokakermaa (22%)

Valmistusohje

Punajuuri-perunakiusaus valmistuu näin helposti:

1. Keitä punajuuret kuorineen puolikypsiksi, jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa punajuuret suikaleiksi. Kuori ja suikaloi perunat. Silppua ja kuullota sipuli öljytilkassa pannulla. Pane ainekset kulhoon. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.

2. Mausta kerma sinapilla. Kaada noin puolet kermasta perunoiden päälle. Lisää pinnalle muutamia voinokareita. Kypsennä punajuurikiusausta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää loput kermasta ja kypsennä edelleen noin 1 tunti.

3. Punajuuri-perunakiusaus maistuu mehevien Marskin lammaslihapullien lisukkeena tai jouluruokien täydentäjänä.

Saatat pitää myös sinihomejuustolla höystetystä punajuurikiusauksesta, punajuurilaatikosta, josta riittää isommallekin joukolle tai herkullisesta punajuuri-feta-couscousista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu punajuuri-perunakeitto

X