Punajuuri-perunakiusaus
Punajuuresta ja perunasta syntyy syksyinen lisuke, joka maistuu mehevien lihapullien kanssa.
Ainekset
Punajuuri-perunakiusaus
- 1/2 kg punajuuria
- 1/2 kg perunoita
- 1 sipuli
- tilkka öljyä
- 2–3 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- tuoretta timjamia
- 1 rkl Dijonin sinappia
- 3 dl kuohu- tai ruokakermaa (22%)
Valmistusohje
Punajuuri-perunakiusaus valmistuu näin helposti:
1. Keitä punajuuret kuorineen puolikypsiksi, jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa punajuuret suikaleiksi. Kuori ja suikaloi perunat. Silppua ja kuullota sipuli öljytilkassa pannulla. Pane ainekset kulhoon. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
2. Mausta kerma sinapilla. Kaada noin puolet kermasta perunoiden päälle. Lisää pinnalle muutamia voinokareita. Kypsennä punajuurikiusausta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää loput kermasta ja kypsennä edelleen noin 1 tunti.
3. Punajuuri-perunakiusaus maistuu mehevien Marskin lammaslihapullien lisukkeena tai jouluruokien täydentäjänä.
Saatat pitää myös sinihomejuustolla höystetystä punajuurikiusauksesta, punajuurilaatikosta, josta riittää isommallekin joukolle tai herkullisesta punajuuri-feta-couscousista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu punajuuri-perunakeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous