Punajuuri-perunarösti
Punajuuri-perunarösti on herkullista kasvisruokaa. Se sopii lisukkeeksi tai aterian alkuun täyteläisen fetatahnan kera.
Ainekset
Punajuuri-perunaröstit
- 300 g perunaoita
- 300 g punajuurta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl voita
Fetatahna
- 100 g fetajuustoa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl kuivattua oreganoa
- 1/4 tl chilihiutaleita
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Punajuuri-perunarösti tehdään helposti näin:
1. Kuori perunat ja punajuuret. Raasta kasvikset ja laita raaste siivilään, mausta suolalla ja pippurilla. Puserra neste mahdollisimman tarkasti pois raasteesta.
2. Kuumenna 1 rkl öljyä ja nokare voita isolla paistinpannulla. Lisää pannulle 4–5 reilua lusikallista raastetta ja painele raaste ohueksi röstiksi. Paista lieden puolella teholla noin 10 minuuttia. Käännä röstit ja paista edelleen pari minuuttia. Paista samalla tapaa röstit lopusta raasteesta.
3. Tee röstien paistuessa fetatahna. Murenna feta kuhoon, lisää jugurtti ja sitruunamehu. Pyöräytä sileäksi sauvasekoittimella. Mausta oreganolla, chilillä ja ripauksella suolaa.
Katso myös: Röstiperunat salvialla
Katso myös Kotiliesi.fi: Härkäpapu-punajuuripihvit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous