Reseptit

Punajuuri-perunarösti

Punajuuri-perunarösti on herkullista kasvisruokaa. Se sopii lisukkeeksi tai aterian alkuun täyteläisen fetatahnan kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-perunaröstit

  • 300 g perunaoita
  • 300 g punajuurta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl voita

Fetatahna

  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl chilihiutaleita
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Punajuuri-perunarösti tehdään helposti näin:

1. Kuori perunat ja punajuuret. Raasta kasvikset ja laita raaste siivilään, mausta suolalla ja pippurilla. Puserra neste mahdollisimman tarkasti pois raasteesta.

2. Kuumenna 1 rkl öljyä ja nokare voita isolla paistinpannulla. Lisää pannulle 4–5 reilua lusikallista raastetta ja painele raaste ohueksi röstiksi. Paista lieden puolella teholla noin 10 minuuttia. Käännä röstit ja paista edelleen pari minuuttia. Paista samalla tapaa röstit lopusta raasteesta.

3. Tee röstien paistuessa fetatahna. Murenna feta kuhoon, lisää jugurtti ja sitruunamehu. Pyöräytä sileäksi sauvasekoittimella. Mausta oreganolla, chilillä ja ripauksella suolaa.

Katso myös: Röstiperunat salvialla

Katso myös Kotiliesi.fi: Härkäpapu-punajuuripihvit

X