Reseptit

Punajuuri-punaviinihilloke

19.1.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

250 g punajuuria
1.5 dl ruokosokeria
2 luomuappelsiinin kuori ja mehu (noin 2 dl)
1 dl kevyttä punaviiniä (esim. pinot noir)

Valmistusohje

Kira Åkerströmin punajuuri-punaviinihilloketta voi tarjota juustojen, voisarvien tai teeleipien kanssa. Tällä reseptillä syntyy noin noin 2 1/2 dl valmista hilloketta.

1. Kuori ja raasta punajuuret raastimen pienellä terällä.
2. Laita kattilaan punajuuriraaste, sokeri ja appelsiinien mehu sekä raastettu kuori.
3. Keittele seosta hiljaisella lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes neste on lähestulkoon haihtunut.
4. Lisää viini ja keittele vielä noin 20 minuuttia, kunnes seos on hillomainen. Soseuta sauvasekoittimella, mikäli haluat sileän hillokkeen.
5. Kaada kuuma hilloke puhtaaseen lasipurkkiin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
6. Tarjoile hilloketta juustojen, voisarvien, leivän tai teeleipien kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme