Punajuuri-punaviinihilloke
Punajuuri-punaviinihilloke sopii syksyisiin viini-iltoihin. Tarjoile esimerkiksi juustolautasen kanssa.
Ainekset
- 250 g punajuuria
- 1.5 dl ruokosokeria
- 2 luomuappelsiinin kuori ja mehu (noin 2 dl)
- 1 dl kevyttä punaviiniä (esim. pinot noir)
Valmistusohje
Kira Åkerströmin punajuuri-punaviinihilloketta voi tarjota juustojen, voisarvien tai teeleipien kanssa. Tällä reseptillä syntyy noin noin 2 1/2 dl valmista hilloketta.
1. Kuori ja raasta punajuuret raastimen pienellä terällä.
2. Laita kattilaan punajuuriraaste, sokeri ja appelsiinien mehu sekä raastettu kuori.
3. Keittele seosta hiljaisella lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes neste on lähestulkoon haihtunut.
4. Lisää viini ja keittele vielä noin 20 minuuttia, kunnes seos on hillomainen. Soseuta sauvasekoittimella, mikäli haluat sileän hillokkeen.
5. Kaada kuuma hilloke puhtaaseen lasipurkkiin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
6. Tarjoile hilloketta juustojen, voisarvien, leivän tai teeleipien kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous