Reseptit

Punajuuri-sinihomejuustopatee

Sinihomejuusto ja punajuuri muodostava herkullisen makuparin. Näin valmistat punajuuri-sinihomejuustopatee:

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg punajuuria
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl öljyä
  • kasvislientä
  • 1 rkl hunaja
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa tai ruokakerman tapaan käytettävää soijavalmistetta
  • 4 munaa
  • 0.5 dl maissitärkkelystä

Valmistusohje

 

Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori ja hienonna punasipuli.

Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää punasipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää paloitellut punajuuret. Kaada päälle sen verran kasvislientä, että
aineet lähes peittyvät. Mausta hunajalla ja punaviinietikalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
Valuta liemi pois, kumoa kypsät punajuuret monitoimikoneen kulhoon ja soseuta ne. Lisää sinihomejuusto, ruokakerma tai soijavalmiste, munat sekä maissitärkkelys ja sekoita aineet tasaiseksi massaksi.

Jaa seos voideltuihin annosvuokiin tai yhteen suurempaan pateevuokaan tai suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Leipävuoka on hyvä vuorata leivinpaperisuikaleilla.
Peitä foliolla ja kypsennä vesihauteessa 175 asteen uuninlämmössä 1–1 ½ tuntia vuokien koon mukaan. Anna punajuuri-sinihomejuustopateen jäähtyä vuoassa. Tarjoa punajuuri-sinihomejuustopatee suoraan annosvuoista tai pateevuoasta, mutta kumoa tarjolle, jos olet kypsentänyt sen leipävuoassa.

Koristele punajuuri-sinihomejuustopatee yrteillä ja tarjoa piparjuurella tai wasabilla maustetun kermaviili- tai ranskankermakastikkeen kanssa.

X