Punajuuri-sinihomejuustopizza
Reseptit

Punajuuri-sinihomejuustopizza

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-sinihomejuustopizza, pizzataikina:

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 5-6 dl vehnäjauhoja

Punajuuri-sinihomejuustopizza, täyte

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi musrkattuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 punajuurta
  • 1 punasipuli
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

Punajuuri-sinihomejuustopizza tehdään helposti näin:

1. Liuota hiiva 42° asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinan jauhoja vähitellen niin, että saat taikinasta kimmoisan. Kohota taikinaa n. 20 minuuttia.

2. Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.

3. Mausta ranskankerma valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä se pizzapohjan päälle.

4. Leikkaa punajuuret ja punasipuli ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla ja levitä viipaleet pizzan päälle.

5. Murenna pinnalle sinihomejuusto ja paista pizzaa 225–250 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

6. Jäähdytä punajuuri-sinihomejuustopizza muutama minuutti ja levitä päälle rucola.

Katso myös: Tee täydellinen pizza: vinkit parhaaseen pizzataikinaan ja täytteisiin

Katso myös Kotiliesi.fi: Mehevä kasvispitsa hurmaa värikkyydellään – 6 herkullista ohjetta

X