Punajuuri-sinihomejuustopizza
Ainekset
Punajuuri-sinihomejuustopizza, pizzataikina:
- 2 1/2 dl vettä
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl ruokaöljyä
- 5-6 dl vehnäjauhoja
Punajuuri-sinihomejuustopizza, täyte
- 200 g ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi musrkattuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 punajuurta
- 1 punasipuli
- 150 g sinihomejuustoa
- 1 ruukku rucolaa
Valmistusohje
Punajuuri-sinihomejuustopizza tehdään helposti näin:
1. Liuota hiiva 42° asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinan jauhoja vähitellen niin, että saat taikinasta kimmoisan. Kohota taikinaa n. 20 minuuttia.
2. Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.
3. Mausta ranskankerma valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä se pizzapohjan päälle.
4. Leikkaa punajuuret ja punasipuli ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla ja levitä viipaleet pizzan päälle.
5. Murenna pinnalle sinihomejuusto ja paista pizzaa 225–250 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
6. Jäähdytä punajuuri-sinihomejuustopizza muutama minuutti ja levitä päälle rucola.
Katso myös: Tee täydellinen pizza: vinkit parhaaseen pizzataikinaan ja täytteisiin
Katso myös Kotiliesi.fi: Mehevä kasvispitsa hurmaa värikkyydellään – 6 herkullista ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous