Punajuuri-suklaamuffinit
Maukas punajuuri sopii myös makeisiin leivonnaisiin. Se mehevöittää esimerkiksi suklaiset muffinssit.
Ainekset
Punajuuri-suklaamuffinit
- 2 munaa
- 2 dl ruokosokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl voisulaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 3 dl hienoksi raastettua, paahdettua punajuurta
- 1 dl rouhittua tummaa suklaata
Valmistusohje
Punajuuri-suklaamuffinit tehdään helposti näin:
1. Paahda ensin punajuuret. Katkaise punajuurista naatit, mutta älä leikkaa päitä ja häntiä. Puhdista punajuuret huolellisesti. Levitä karkeaa merisuolaa uunivuokaan ja nosta punajuuret suolapedille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes punajuuret tuntuvat veitsen terällä kokeiltaessa pehmeiltä. Kuori punajuuret lämpiminä, niin kuori irtoaa niistä helpommin.
2. Sulata voi kattilassa. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen jäähtyneen voisulan ja jogurtin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut, paahdetut punajuuret ja rouhittu suklaa.
3. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin. Paista punajuuri-suklaamuffinit 200-asteisessa uunissa, uunin alatasossa. Paistoaika on noin 16–20 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Mehevöitä leipomukset kasvisraasteilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous