Reseptit

Punajuuri-suklaamuffinit

Maukas punajuuri sopii myös makeisiin leivonnaisiin. Se mehevöittää esimerkiksi suklaiset muffinssit.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-suklaamuffinit

  • 2 munaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl voisulaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 dl hienoksi raastettua, paahdettua punajuurta
  • 1 dl rouhittua tummaa suklaata

Valmistusohje

Punajuuri-suklaamuffinit tehdään helposti näin:

1. Paahda ensin punajuuret. Katkaise punajuurista naatit, mutta älä leikkaa päitä ja häntiä. Puhdista punajuuret huolellisesti. Levitä karkeaa merisuolaa uunivuokaan ja nosta punajuuret suolapedille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes punajuuret tuntuvat veitsen terällä kokeiltaessa pehmeiltä. Kuori punajuuret lämpiminä, niin kuori irtoaa niistä helpommin.

2. Sulata voi kattilassa. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen jäähtyneen voisulan ja jogurtin kanssa. Sekoita joukkoon raastetut, paahdetut punajuuret ja rouhittu suklaa.

3. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin. Paista punajuuri-suklaamuffinit 200-asteisessa uunissa, uunin alatasossa. Paistoaika on  noin 16–20 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Mehevöitä leipomukset kasvisraasteilla:

suklaa-punajuurikakku

Suklaa-punajuurikakku

suklaa-punajuuri-salmiakkikakku

Suklaa-punajuuri-salmiakkikakku

mausteiset porkkanamuffinit

Mausteiset porkkanamuffinit

Kotiliesi.fi: Punajuuribrowniet

X