Punajuuria ja valkosipulikastiketta
Keitetyt punajuuret tarjotaan valkosipulikastikkeen kera.
Ainekset
- 600-700 g punajuuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl vastarouhittua pippuria
Valkosipulikastike:
- 4 vaaleaa leipäviipaletta
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl persiljaa
Valmistusohje
1. Keitä punajuuret pehmeiksi.
2. Valmista sillä välin kastike sauvasekoittimella.
3. Poista leivästä kuori, liota viipaleet vedessä pehmeiksi, purista ylimääräinen vesi pois ja pane leivät kapeaan kulhoon.
4. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet, persilja ja viinietikka ja soseuta.
5. Lisää öljy vähitellen ja sekoita tasaiseksi.
6. Kuori ja viipaloi kypsät punajuuret, mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla sekä tarjoa kastikkeen ja maalaisleivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous