Reseptit

Punajuuria ja valkosipulikastiketta

Keitetyt punajuuret tarjotaan valkosipulikastikkeen kera.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600-700 g punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl vastarouhittua pippuria

Valkosipulikastike:

  • 4 vaaleaa leipäviipaletta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl persiljaa

Valmistusohje

 

1. Keitä punajuuret pehmeiksi.

2. Valmista sillä välin kastike sauvasekoittimella.

3. Poista leivästä kuori, liota viipaleet vedessä pehmeiksi, purista ylimääräinen vesi pois ja pane leivät kapeaan kulhoon.

4. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet, persilja ja viinietikka ja soseuta.

5. Lisää öljy vähitellen ja sekoita tasaiseksi.

6. Kuori ja viipaloi kypsät punajuuret, mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla sekä tarjoa kastikkeen ja maalaisleivän kera.

X