Reseptit

Punajuuria, vuohenjuustoa ja granaattiomenaa

Punajuuri-granaattiomena-vuohenjuustosalaatti sopii hyvin alkupalaksi. Lämpimät punajuuret ja vuohenjuusto saavat kastikkeeksi granaattiomenasta ja balsamicosta valmistetun kastikkeen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 150 g vuohenjuustoa
  • vihreää salaattia

kastike:

  • 1 granaattiomena
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoista balsamicoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot uunivuokaan ja sekoita joukkoon oliiviöljy, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä timjami.
2. Paahda lohkoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Valmista tässä välissä granaattiomenakastike. Halkaise granaattiomena ja irrottele kauniin punaiset siemenet kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamico sekä hieman suolaa, mustapippuria ja sokeria. Tarkista maku.
4. Revi tai paloittele vuohenjuusto. Levitä lautasille tai vadille salaattia ja asettele päälle vuohenjuusto ja punajuuret. Pirskottele päälle granaattiomenakastike ja tarjoile

X