Reseptit

Punajuuria, vuohenjuustoa ja granaattiomenaa

11.2.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Punajuuri-granaattiomena-vuohenjuustosalaatti sopii hyvin alkupalaksi. Lämpimät punajuuret ja vuohenjuusto saavat kastikkeeksi granaattiomenasta ja balsamicosta valmistetun kastikkeen.

Ainekset

500 g punajuuria
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
150 g vuohenjuustoa
vihreää salaattia

kastike:

1 granaattiomena
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot uunivuokaan ja sekoita joukkoon oliiviöljy, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä timjami.
2. Paahda lohkoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Valmista tässä välissä granaattiomenakastike. Halkaise granaattiomena ja irrottele kauniin punaiset siemenet kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamico sekä hieman suolaa, mustapippuria ja sokeria. Tarkista maku.
4. Revi tai paloittele vuohenjuusto. Levitä lautasille tai vadille salaattia ja asettele päälle vuohenjuusto ja punajuuret. Pirskottele päälle granaattiomenakastike ja tarjoile

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme