Punajuuricarpaccio
Tiesitkö, että Italiasta alkuperäisin oleva carpaccio tarkoittaa ”lautasta vasten”? Yleensä ruokalajissa käytetään lihaa tai kalaa, mutta tällä reseptillä carpaccio taipuu myös kasvisruokavalioon sopivaksi.
Ainekset
Fetalla maustettu punajuuritsatsiki
- 2 keskikokoista paahdettua punajuurta
- 1 pieni punasipuli
- 75 g fetajuustoa
- 2 dl ruoanlaittojogurttia
- 1 ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
Punajuuricarpaccio
- 3–4 isoa paahdettua punajuurta
- 1 rkl oliiviöljyä
Pinnalle
- rucolasalaattia
Valmistusohje
Punajuuricarpaccio ja fetatsatsiki valmistuu helposti näin:
1. Paahda ensin punajuuret. Katkaise punajuurista naatit, mutta älä leikkaa päitä ja häntiä. Puhdista punajuuret huolellisesti. Levitä karkeaa merisuolaa uunivuokaan ja nosta punajuuret suolapedille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes punajuuret tuntuvat veitsen terällä kokeiltaessa pehmeiltä.
2. Kuori ja leikkaa paahdetut punajuuret ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret lämpiminä, niin kuori irtoaa niistä helpommin.
3. Kuori ja hienonna punasipuli ja murenna fetajuusto. Sekoita tsatsikin ainekset keskenään ja anna maustua viileässä hetken aikaa.
4. Kuori ja leikkaa isommat punajuuret ohuen ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lomittain tarjoiluvadeille ja lorauta pinnalle hieman oliiviöljyä. Nosta päälle keko punajuuri-fetatsatsikia. Koristele punajuuricarpaccio rucolasalaatilla ja tarjoa se kasvisaterian alkuruokana, lisukesalaattina tai noutopöydän herkkuna.
Saatat pitää myös muista punajuuriresepteistämme, kuten punajuuri-mozzarellasalaatista, punajuuri-fetamoussesta tai paahdetusta punajuuri-granaattiomenasalaatista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään paahdettu punajuuri-hummus
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous