Reseptit

Punajuurihöystö

Maustekurkku ja kaprikset antavat punajuurihöystöön sopivasti kirpeyttä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 punasipulia
  • 2 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • puolikas lanttua
  • puolikas juuriselleriä
  • tilkka öljyä
  • 2 dl kasvislientä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1-2 maustekurkkua
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

Punajuurihöystö sopii hyvin tarjottavaksi pestolla kuorrutetun pikkukinkun kanssa.

  1. Kuori ja lohko tai suikaloi punasipulit, punajuuret, porkkanat, perunat, lanttu sekä juuriselleri. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kaikki juurekset.
  2. Kuullota niitä hetki ja lisää kasvisliemi.
  3. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Hauduta juurekset miedolla lämmöllä napakan kypsiksi. Voit myös siirtää juurekset uunivuokaan ja kypsentää ne uunissa.
  4. Suikaloi tai kuutioi maustekurkut. Lisää maustekurkut ja kaprikset kasvisten joukkoon ennen tarjoilua.

Katso lisää punajuurireseptejä:

Punajuuri yllättää monikäyttöisyydellään

Helppo punajuuripyree

Punajuuri-focaccia

X