Punajuurihöystö
Maustekurkku ja kaprikset antavat punajuurihöystöön sopivasti kirpeyttä.
Ainekset
- 2 punasipulia
- 2 punajuurta
- 2 porkkanaa
- 2 perunaa
- puolikas lanttua
- puolikas juuriselleriä
- tilkka öljyä
- 2 dl kasvislientä
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1-2 maustekurkkua
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
Punajuurihöystö sopii hyvin tarjottavaksi pestolla kuorrutetun pikkukinkun kanssa.
- Kuori ja lohko tai suikaloi punasipulit, punajuuret, porkkanat, perunat, lanttu sekä juuriselleri. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kaikki juurekset.
- Kuullota niitä hetki ja lisää kasvisliemi.
- Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Hauduta juurekset miedolla lämmöllä napakan kypsiksi. Voit myös siirtää juurekset uunivuokaan ja kypsentää ne uunissa.
- Suikaloi tai kuutioi maustekurkut. Lisää maustekurkut ja kaprikset kasvisten joukkoon ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous