Reseptit

Punajuurihummus

Punajuurihummus on monikäyttöinen tahna. Se sopii muun muassa täytteeksi, levitteeksi, salaatteihin ja wrappeihin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuurihummus

  • 1 iso kypsä punajuuri
  • 2 1/2 dl säilykekikherneitä valutettuina
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tahinia
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • (vettä)

Valmistusohje

Punajuurihummus tehdään helposti näin:

1. Keitä ensin punajuuri tai -juuret. Huuhtele  ja laita punajuuri kattilaan.  Lisää vettä sen verran, että punajuuri juuri ja juuri peittyy. Keitä punajuurta noin 30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu punajuuren koosta. Kun punajuuri on kypsä, anna sen jäähtyä ja kuori se.

2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

3. Tarkista hummuksen maku ja paksuus. Lisää tarvittaessa mausteita ja notkista punajuurihummus vesitilkalla.

4. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua. Nauti hummus leivän kanssa tai vaikkapa dippinä falafelien kanssa.

Katso myös: Tahnoja, salaatteja, falafeleja, pitaleipää… Runsas meze-lautanen on loistava tarjottava illanistujaisiin

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x suussa sulava hummus – katso helpot reseptit!

X