Reseptit

Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko syntyy melkein itsestään. Sekoita vain tarvittavat ainekset keskenään ja pistä uuniin valmistumaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 kg punajuuria
  • vettä
  • 1-2 punasipulia
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta tai kuivattua basilikaa ja timjamia
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa tai kolme sipulia)
  • 3 munaa

Valmistusohje

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi kasvisliemessä. Huuhdo punajuuret ja keitä ne pehmeiksi. Anna punajuurten vähän jäähtyä. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipulit. Kuullota punasipulit öljytilkassa pehmeiksi.

Sekoita keitetyt ohrasuurimot, punajuuriraaste ja kuullotetut punasipulit keskenään. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla tuoreella basilikalla ja timjamilla tai kuivatuilla yrteillä.

Sekoita ruokakerma ja munat keskenään ja lisää seos muiden aineiden joukkoon. Kaada aineet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä laatikkoa 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

X