
Punajuurilaatikko noutopöytään
Ohrasuurimot tekevät puanjuurilaatikosta ruokaisan. Laatikko sopii liukkeeksi niin arkiruokien kylkeen kuin joulupöytäänkin.
Ainekset
- 1 ½ l maitoa
- 2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
- 1–2 tl suolaa
- 1 ½ kg punajuuria
- 2–3 punasipulia
- öljyä
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 3 munaa
- 1 ruukku tuoretta basilikaa tai 2 rkl kuivattua basilikaa
Valmistusohje
Näin valmistetaan punajuurilaatikko
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan huolellisesti hämmentäen. Vähennä lämpöä ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 40 minuuttia.
- Mausta puuro maun mukaan suolalla.
- Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipulit.
- Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää punajuuret sekä punasipulit ja kuullota niitä muutama minuutti. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita punajuuri-punasipuliseos ja munat ohrapuuron joukkoon. Hienonna tuore basilika, jos käytät sitä. Mausta seos tuoreella tai kuivatulla basilikalla.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä punajuurilaatikkoa 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous