Reseptit

Punajuurilaatikko noutopöytään

Ohrasuurimot tekevät puanjuurilaatikosta ruokaisan. Laatikko sopii liukkeeksi niin arkiruokien kylkeen kuin joulupöytäänkin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Pia Arnould

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ½ l maitoa
  • 2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
  • 1–2 tl suolaa
  • 1 ½ kg punajuuria
  • 2–3 punasipulia
  • öljyä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 munaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa tai 2 rkl kuivattua basilikaa

Valmistusohje

Näin valmistetaan punajuurilaatikko

  1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää ohrasuurimot joukkoon. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan huolellisesti hämmentäen. Vähennä lämpöä ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 40 minuuttia.
  2. Mausta puuro maun mukaan suolalla.
  3. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipulit.
  4. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää punajuuret sekä punasipulit ja kuullota niitä muutama minuutti. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
  5. Sekoita punajuuri-punasipuliseos ja munat ohrapuuron joukkoon. Hienonna tuore basilika, jos käytät sitä. Mausta seos tuoreella tai kuivatulla basilikalla.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä punajuurilaatikkoa 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia.
X