Punajuurilaatikko
Reseptit

Punajuurilaatikko uunissa

Punajuurilaatikko hautuu uunissa ihanan pehmeäksi kahdessa tunnissa. Laatikon pinnalle ripoteltavat siemenet viimeistelevät herkun.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuurilaatikko

  • 5 isoa punajuurta
  • 2 dl riisi-ohraseosta
  • 5 dl vettä + kasvisliemikuutio
  • 1 iso sipuli
  • öljyä
  • 3 munaa
  • 2 dl smetanaa tai soijakermaa ½ tl rakuunaa
  • 0.5 tl raastettua muskottia
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Pinnalle

  • korppujauhoja
  • siemeniä
  • voinokareita

Valmistusohje

Punajuurilaatikko valmistuu näin.

1. Keitä punajuuret kuorineen ja raasta jäähtyneinä. Kypsennä riisi- ohraseos kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli. Hauduta silppu pehmeäksi öljyssä.

2. Sekoita munat kerman joukkoon, lisää seokseen mausteet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja, siemeniä ja voinokareita.

3. Hauduta punajuurilaatikko kypsäksi 175-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu noin 2 tuntia.

Katso myös näitä ruokia punajuuresta:

953942-punajuurilihapyorykat.jpg

Punajuuripyörykät

974489-punajuuriohratto.jpg

Hunajainen punajuuriohratto

975481-punajuurihoysto.jpg

Punajuurihöystö

 Kotiliesi.fi: Lämmin punajuurisalaatti
X