Punajuurilaatikko uunissa
Punajuurilaatikko hautuu uunissa ihanan pehmeäksi kahdessa tunnissa. Laatikon pinnalle ripoteltavat siemenet viimeistelevät herkun.
Ainekset
Punajuurilaatikko
- 5 isoa punajuurta
- 2 dl riisi-ohraseosta
- 5 dl vettä + kasvisliemikuutio
- 1 iso sipuli
- öljyä
- 3 munaa
- 2 dl smetanaa tai soijakermaa ½ tl rakuunaa
- 0.5 tl raastettua muskottia
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl suolaa
Pinnalle
- korppujauhoja
- siemeniä
- voinokareita
Valmistusohje
Punajuurilaatikko valmistuu näin.
1. Keitä punajuuret kuorineen ja raasta jäähtyneinä. Kypsennä riisi- ohraseos kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli. Hauduta silppu pehmeäksi öljyssä.
2. Sekoita munat kerman joukkoon, lisää seokseen mausteet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja, siemeniä ja voinokareita.
3. Hauduta punajuurilaatikko kypsäksi 175-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu noin 2 tuntia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous