Punajuurilasagne
Perinteinen lasagne saa punajuuresta mukavan makean vivahteen. Ja tähteet maistuvat varmasti vielä seuraavanakin päivänä.
Reseptit

Punajuurilasagne

Syksyn juureksista loihdit meheviä makuja. Siinä ohessa saat paljon ravintoaineita. Perinteinen lasagne saa punajuuresta mukavan makean vivahteen.
Teksti: Soili Soisalao Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g lasagnelevyjä

Punajuurikastike

  • 500 g punajuuria
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl punaista chiliä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 0.5 tl rouhittua pippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl oreganoa
  • 0.5 tl basilikaa

Juustokastike

  • 6-7 dl kevytmaitoa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • ¼-½ tl raastettua muskottipähkinää
  • 75 g voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta juurekset, kuori ja pilko sipulit ja hienonna chili. Kuullota pannulla öljyssä ensin sipulit ja lisää sitten muut aineet.

2. Haihduttele hetki, lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.

3. Valmista juustokastike. Kuumenna 5 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot desilitraan maitoa. Lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin sekoittaen ja kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää liemikuutio ja muskotti sekä lopuksi juustoraaste.

4. Kaada tilkka molempia kastikkeita voidellun vuoan pohjalle ja peitä lasagnelevyillä. Jatka kerroksittain, niin että päällimmäisten levyjen päälle tulee vain juustokastiketta.

5. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia, anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

kJ 1850 (440 kcal) 1 annos

X