Reseptit

Punajuurimuhennos

Punajuurimuhennos saa pirteän potkun piparjuuresta. Kookosmaito pyöristää maun ja täytelöittää kasvisruoan meheväksi.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuurimuhennos

  • 600 g punajuuria
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl piparjuurta raastettuna

Valmistusohje

Punajuurimuhennos tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi punajuuret ja sipuli. Kuullota öljyssä, lisää mausteet, kookosmaito ja sitruunamehu. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä.

2. Raasta ja kuori piparjuuri. Sekoita muhennoksen joukkoon ja tarkista maku. Nauti punajuurimuhennos perunoiden, pastan tai riisin kera.

Katso myös: Punajuurta ja härkäpapusuikaleita

Katso myös Kotiliesi.fi: Punajuuri muuntuu moneksi – ohjeet hummukselle, pyöryköille, vohveleille + muille herkuille

X