punajuuripesto
Reseptit

Punajuuripesto

Punajuuripesto sopii esimerkiksi keitetyn tagliatellen ja parmesaaniraasteen kera tarjottavaksi. Kokeile sitä myös liha- ja kalaruokien kastikkeena, salaatteihin tai vaikkapa leivän päälle. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl manteleita
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1.5 tl jauhettua kuminaa
  • 1.5 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl korianterinsiemeniä rouhittuna
  • 3-4 punajuurta keitettynä
  • 1-1,5 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Paahda mantelit ja seesaminsiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Älä polta. Jäähdytä.

2. Mittaa pieneen tehosekoittimeen tai blenderiin mantelit ja seesaminsiemenet, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, kumina, oregano ja korianteri. Jauha ainekset tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon keitetyt ja lohkotut punajuuret, sitruunamehu ja sokeri. Pyöräytä blenderiä kunnes punajuuripesto on tasaista.

3. Lusikoi pesto kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

 

X