Reseptit

Punajuuripesto

Punajuuripesto sopii esimerkiksi keitetyn tagliatellen ja parmesaaniraasteen kera tarjottavaksi. Kokeile sitä myös liha- ja kalaruokien kastikkeena, salaatteihin tai vaikkapa leivän päälle. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuripesto

  • 1 dl manteleita
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • 1 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl korianterinsiemeniä rouhittuna
  • 3-4 punajuurta keitettynä
  • 1-1 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Punajuuripesto valmistuu helposti näin:

1. Paahda mantelit ja seesaminsiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Älä polta. Jäähdytä.

2. Mittaa pieneen tehosekoittimeen tai blenderiin mantelit ja seesaminsiemenet, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, kumina, oregano ja korianteri. Jauha ainekset tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon keitetyt ja lohkotut punajuuret, sitruunamehu ja sokeri. Pyöräytä blenderiä kunnes punajuuripesto on tasaista.

3. Lusikoi punajuuripesto kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Vinkki: Klassisesta italialaisesta yrttikastikeesta, pestosta, voi kehitellä loputtomasti erilaisia variaatiota raaka-aineita vaihtamalla. Kokeile myös kaalipestoa pastan kanssa tai avokadopestoa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet maukkaan punajuuritahnan

 

X