Reseptit

Punajuuripyörykät

Punajuuripyörykät ovat maistuva versio lihapullista. Valmiit pyörykät tarjoillaan jogurttikastikkeen ja perunoiden kanssa.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g paistijauhelihaa (esim. nauta, poro tai lammas)
  • 2 keskikokoista, raakaa punajuurta
  • 1 pieni sipuli
  • 1 muna
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1-2 tl yrttimaustesekoitusta
  • mustapippuria

Valmistusohje

Punajuuripyörykät tarjoillaan perunan ja jogurttikastikkeen kanssa.

1. Kuori punajuuret. Raasta ne hienoksi raasteeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää silputtu sipuli sekä muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Pyörittele taikina kostutetuin käsin pyöryköiksi ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Tarjoa pyöryköiden kanssa miksrossa kypsennettyä perunaa tai uunissa paahdettuja perunalohkoja sekä maustamattomasta jogurtista, sitruunamehutilkasta ja yrteistä sekoitettua kastiketta.

X