Punajuuripyörykät
Punajuuripyörykät ovat maistuva versio lihapullista. Valmiit pyörykät tarjoillaan jogurttikastikkeen ja perunoiden kanssa.
Ainekset
- 400 g paistijauhelihaa (esim. nauta, poro tai lammas)
- 2 keskikokoista, raakaa punajuurta
- 1 pieni sipuli
- 1 muna
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1-2 tl yrttimaustesekoitusta
- mustapippuria
Valmistusohje
Punajuuripyörykät tarjoillaan perunan ja jogurttikastikkeen kanssa.
1. Kuori punajuuret. Raasta ne hienoksi raasteeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää silputtu sipuli sekä muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Pyörittele taikina kostutetuin käsin pyöryköiksi ja asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Tarjoa pyöryköiden kanssa miksrossa kypsennettyä perunaa tai uunissa paahdettuja perunalohkoja sekä maustamattomasta jogurtista, sitruunamehutilkasta ja yrteistä sekoitettua kastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous