Reseptit

Punajuuripyree

Hehkuva punajuuripyree sopii lohen, kalkkunan tai joulukinkun lisäkkeeksi.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 (400 g) isoa punajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 dl maitoa
  • 50 g tuorejuustoa
  • 0.3 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko punajuuret ja sipuli pieniksi. Kuullota sipulia hetken aikaa kattilan pohjalla öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon punajuuret. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
2. Peitä kannella ja keitä punajuuret kypsiksi. Valuta ainekset siivilässä. Kaada seos tehosekoittimeen maidon, tuorejuuston ja mausteiden kanssa. Aja tasaiseksi pyreeksi.

X