punajuuririsotto ja lampaankyljykset
Reseptit

Punajuuririsottoa parmesaanilla

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1,5 l kasvislientä
  • 3–4 raakaa punajuurta
  • 75 g voita
  • 1 silputtu sipuli
  • 2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 400 g risottoriisiä
  • 1 dl puna- tai valkoviiniä
  • 150 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl voita
  • silputtua lehtipersiljaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Punajuuririsotto maistuu lampaankyljysten ja anjovisvoin kanssa.

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Keitä punajuuret kypsiksi kasvisliemessä. Ota kuutiot pois liemestä reikäkauhalla ja pidä liemi kuumana.

2. Sulata voi kattilassa, lisää silputtu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja lisää riisit sekä punajuurikuutiot. Sekoita, kunnes riisi on lämmennyt kunnolla. Kaada kattilaan viini ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna liemen imeytyä riisiin ja lisää sitten uutta lientä. Jatka, kunnes risotto on pehmeän täyteläistä, mutta riisinjyvät edelleen kiinteitä.

3. Mausta risotto. Lisää sekaan parmesaaniraaste, persiljasilppu ja voi. Peitä kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia ennen tarjoamista.

Katso myös:

Punajuurihöystö, Ruoka.fi

Hunajainen punajuuriohratto, Ruoka.fi

Punajuurispeltti, Kotiliesi.fi

 

X