18.6.2012

Punajuurisalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4-6 (500 g) keitettyä punajuurta
4 keitettyä perunaa
1 punasipuli
3 rkl öljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl mineraalisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
pari kourallista erilaisia salaatinlehtiä
(100-150_g feta- tai sinihomejuustoa)

Valmistusohje

Kuori ja paloittele vastakeitetyt punajuuret sekä perunat. Kuori ja suikaloi tai hienonna punasipuli.

Sekoita paloitellut aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy sekä balsamiviinietikka. Mausta mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Anna maustua jonkin aikaa.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä ne vadille ja nosta päälle punajuuriseos.

Voit täydentää salaattia feta- tai sinihomejuustolla. Paloittele tai murenna juusto ja ripottele se salaatin joukkoon.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi