Reseptit

Punajuurisalaatti säilykkeenä

Säilö punajuurisalaatti, jotta voit nauttia siitä pidempään! Löydät ohjeet tästä reseptistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg punajuuria
  • 4 sipulia
  • vettä
  • suolaa

Liemi

  • 3 dl vettä
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 5 mausteneilikkaa

Valmistusohje

Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja raasta kypsät punajuuret karkeaksi raasteeksi. Jaa raaste pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin.

Keitä lientä muutama minuutti. Poista mausteet ja kaada kuuma liemi tölkkeihin punajuuriraasteen päälle. Sulje tölkit. Säilytä viileässä.

X