Reseptit

Punajuurta ja härkäpapusuikaleita

Punajuuret ovat näyttävää ja maukasta talviruokaa. Yhdessä härkäpapusuikaleiden kanssa niistä valmistuu maukas kasvispata perunoiden kaveriksi.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hannele Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuurta ja härkäpapusuikaleita:

  • 4-5 punajuurta, raitajuurta tai keltajuurta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 250 g beanit lempeä sitruuna härkäpapusuikaletta
  • 1/2 tl suolaa
  • (kuivattua poronpallerojäkälää)

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele punajuuret.  Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna laakeapohjaisessa kattilassa öljy. Kuullota siinä punajuuret ja sipuli. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki.

2. Lisää kasvisliemi ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia kunnes punajuuret ovat kovan kypsiä.

3. Ruskista härkäpapusuikaleet kuumalla pannulla kahdessa erässä. Lisää suikaleet punajuurten joukkoon ja kiehauta.

4. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

5. Viimeiste murennetulla poronpallerojäkälällä ja nauti keitettyjen perunoiden kera.

Kuivattu poronpallerojäkälä

Huuhtele poronpallerojäkälä ja poista siitä havunneulaset. Puristele vesi pois ja laita kuivumaan ritilälle huoneenlämpöön. Anna kuivua rapeaksi ja murenna rapeaksi lisäkkeeksi ruokiin. Voit myös friteerata kuumassa öljyssä kuivan jäkälän ja maustaa suolalla. Näin saat maukasta sekä terveellistä lisuketta tai naposteltavaa.

X