Reseptit

Punakaalia padassa

Punakaali valmistuu padassa, kun sen antaa hautua noin tunnin ajan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ kg punakaalia
  • 2 sipulia
  • 2 omenaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl vettä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 3-4 rkl sokeria tai hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Huuhdo ja suikaloi punakaali. Kuori ja suikaloi sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja raasta omenat.

Kuumenna öljy padassa, lisää kaali, sipulit sekä omenaraaste ja kuullota niitä hetki. Lisää vesi, punaviinietikka sekä kaikki mausteet ja hauduta kaalia miedolla lämmöllä kannen alla silloin tällöin sekoittaen noin tunnin ajan.

X