Reseptit

Punasipulikääryleet

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa punasipulia
  • vettä
  • suolaa
  • 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 munakoiso
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tomaattia
  • timajamia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Tarjoile punasipulikääryleet perunoiden ja ruohosipulikastikkeen kanssa.

  1. Kuori punasipulit. Viillä yksi pitkä viilto sipuliin pystysuunnassa puoliväliin asti. Keitä sipuleita muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne kylmässä vedessä.
  2. Irrota sipuleista kerrokset varovasti. Ota erikseen 12 hyvännäköistä sipulikerrosta. Loput laitetaan täytteeseen.
  3. Hienonna täytteeseen menevät sipulit, valkosipuli, munakoiso ja tomaatit. Kuullota niitä oliiviöljyssä timjamin kanssa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Sekoita joukkoon vaalea kuoreton leipä hienonnettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Täytä ”sipulinkuoret” jäähtyneellä täytteellä ja asettele öljyttyyn vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja

X