Punasipulikääryleet
Ainekset
- 4 isoa punasipulia
- vettä
- suolaa
- 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 1 munakoiso
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tomaattia
- timajamia
- suolaa
- valkopippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Tarjoile punasipulikääryleet perunoiden ja ruohosipulikastikkeen kanssa.
- Kuori punasipulit. Viillä yksi pitkä viilto sipuliin pystysuunnassa puoliväliin asti. Keitä sipuleita muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne kylmässä vedessä.
- Irrota sipuleista kerrokset varovasti. Ota erikseen 12 hyvännäköistä sipulikerrosta. Loput laitetaan täytteeseen.
- Hienonna täytteeseen menevät sipulit, valkosipuli, munakoiso ja tomaatit. Kuullota niitä oliiviöljyssä timjamin kanssa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Sekoita joukkoon vaalea kuoreton leipä hienonnettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Täytä ”sipulinkuoret” jäähtyneellä täytteellä ja asettele öljyttyyn vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous