Reseptit

Punasipulipiirakka

Punasipulipiirakan täyte on juustoinen, sillä reseptissä siihen käytetään kolmen juuston ruokakermaa. Pohja valmistetaan hiivaleipäjauhoista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • ripaus suolaa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 dl vettä tai maitoa

täyte:

  • ½ kg (puna)sipuleita
  • 3–5 valkosipulinkynttä
  • 170 g pekonia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ ruukkua timjamia
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • (kolme sipulia)
  • 3 munaa

Valmistusohje

Näin valmistat herkullisen punasipulipiirakan

  1. Sekoita hiivaleipäjauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lisää pehmeä rasva ja sekoita aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää lämmin vesi tai maito ja vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi.
  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä. Tee sillä aikaa täyte.
  3. Kuori ja halkaise punasipulit. Leikkaa punasipulinpuolikkaat viipaleiksi tai ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni.
  4. Ruskista pekonisuikaleet pinnoitetussa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää punasipulit sekä valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi, mutta älä päästä niitä ruskistumaan.
  5. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää hienonnettu timjami. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään.
  6. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli se piirasvuokaan sopivaksi ohueksi levyksi.
  7. Pistele pohja ja levitä sipulitäyte päälle.
  8. Kaada vuokaan lopuksi ruokakerma-munaseos.
  9. Paista punasipulipiirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
X