Punasipulipiirakka
Punasipulipiirakan täyte on juustoinen, sillä reseptissä siihen käytetään kolmen juuston ruokakermaa. Pohja valmistetaan hiivaleipäjauhoista.
Ainekset
Taikina:
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- ripaus suolaa
- 75 g voita tai margariinia
- 1 dl vettä tai maitoa
täyte:
- ½ kg (puna)sipuleita
- 3–5 valkosipulinkynttä
- 170 g pekonia
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ½ ruukkua timjamia
- 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
- (kolme sipulia)
- 3 munaa
Valmistusohje
Näin valmistat herkullisen punasipulipiirakan
- Sekoita hiivaleipäjauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lisää pehmeä rasva ja sekoita aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää lämmin vesi tai maito ja vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä. Tee sillä aikaa täyte.
- Kuori ja halkaise punasipulit. Leikkaa punasipulinpuolikkaat viipaleiksi tai ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni.
- Ruskista pekonisuikaleet pinnoitetussa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää punasipulit sekä valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi, mutta älä päästä niitä ruskistumaan.
- Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää hienonnettu timjami. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli se piirasvuokaan sopivaksi ohueksi levyksi.
- Pistele pohja ja levitä sipulitäyte päälle.
- Kaada vuokaan lopuksi ruokakerma-munaseos.
- Paista punasipulipiirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous