Reseptit

Punaviini-mustaherukka-kastike

Kastikkeessa maistuvat punaviini ja mustaherukka. Tarjoa kastiketta  uunissapaistettujen ankankoipien kanssa. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl vettä
  • 2 tl vasikanfondia
  • 1–2 tl ruskeaa kastikesuurustetta (Maizena)
  • 1–2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Kuumenna sipulisilppua hetki voissa. Lisää viini, vesi ja fondi.

2. Keitä hiljalleen parikymmentä minuuttia. Siivilöi ja suurusta liemi kastikemaiseksi.

3. Mausta kastike mustaherukkahyytelöllä, suolalla ja pippurilla.

Katso myös:

Punaviinikastike moneen ruokaan, Ruoka.fi

Kokkien punaviinikastike, Ruoka.fi

Mustaherukkakastike, Kotiliesi.fi

X