Reseptit

Punaviini-mustaherukka-kastike

8.10.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 pieni sipuli
1 rkl voita
1 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 tl vasikanfondia
1–2 tl ruskeaa kastikesuurustetta (Maizena)
1–2 rkl mustaherukkahyytelöä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Kastikkeessa maistuvat punaviini ja mustaherukka. Tarjoa kastiketta  uunissapaistettujen ankankoipien kanssa. 

1. Kuumenna sipulisilppua hetki voissa. Lisää viini, vesi ja fondi.

2. Keitä hiljalleen parikymmentä minuuttia. Siivilöi ja suurusta liemi kastikemaiseksi.

3. Mausta kastike mustaherukkahyytelöllä, suolalla ja pippurilla.

Katso myös:

Punaviinikastike moneen ruokaan, Ruoka.fi

Kokkien punaviinikastike, Ruoka.fi

Mustaherukkakastike, Kotiliesi.fi