Reseptit

Punaviinikastike lampaalle

Punaviinikastike saa ruokaisuutta juureskuutioista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Punaviinikastike kruunaa pääsiäisen lammasruoat, paistit ja kyljykset.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punaviinikastike lampaalle

  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • pala selleriä
  • 2 rkl voita
  • 1 pullo edullista punaviiniä
  • 1/2 ruukku tuoretta timjamia
  • 2 dl valmista demi glace -kastikepohjaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Punaviinikastike lampaalle valmistuu helposti näin:

1. Kuullota kuutioidut juurekset ja sipuli voissa. Lisää punaviini ja timjaminoksat. Anna kiehua, kunnes viiniä on jäljellä noin puolet. Siivilöi liemi, lisää kastikepohja, hunaja ja mausteita tarpeen mukaan.

2. Kiillota punaviinikastike voilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Punaviinikastike lampaalle sopii monien erityisesti yrteillä maustettujen liharuokien kanssa. Tarjoa vaikkapa yrttihunnutetun karitsankareen tai uunissa haudutetun perinteisen lampaanpaistin kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet sinapilla ja valkosipulilla maustetun kastikkeen pääsiäislampaalle.

X